به گفته یک روانشناس، استفاده از گلهای آپارتمانی نقش موثری در کاهش اضطراب و استرس دارد.
دکتر محمد آیتی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سر و کله زدن با گیاهان و موجودات زنده غیرانسانی از این جهت که انسان را با طبیعت آشتی داده و در او احساس یکی بودن با طبیعت را ایجاد میکند، تاثیر مثبتی بر کاهش اضطرابهای ناشی از هیجان و فشارهای محیطی میگذارد.
وی ادامه داد: البته این امر مستلزم این است که کسی که از گیاهان نگهداری میکند، نگرش خود را هم تغییر دهد. زیرا همواره کسانی هستند که برای زیبایی و دکور آپارتمانشان از گل و گیاه استفاده کرده و در خانههایشان فضای سبز درست میکنند که اگر در نگرش این افراد تغییر ایجاد شود و خود را جزئی از طبیعت و موجودات تصور کنند از هیجانهایی که محیط، جامعه و شرایط صنعتی شدن به وجود آورده، دور شده و به تن آرامی میرسند.
این روانپزشک افزود: گیاهان از شتاب فکری و هیجانات افراد میکاهند و میتوانند نوعی ریلکس کننده و تسهیل کننده عمل خودهیپنوتیز باشند که در آن فرد خود را هیپنوتیزم میکند و به وسیله آن به آرامش میرسد.
وی افزود: این روش، یکی از روشهای درمانی رایج است که یکی از کاربردهای مهم آن از بین بردن اضطراب است و بسیاری از افراد بدون این که آموزش دیده باشند این روند را تجربه کرده و خود را آرام میکنند.
وی با اشاره به نگرانیهای ناشی از بازی با کامپیوتر و وسایل الکترونیکی در کودکان، افزود: بسیاری از کودکان با آن نگرش که انسان جزئی از طبیعت است و باید با آن رابطه دو طرفه داشته باشد، آشنا نیستند و اگر والدین تلاش کنند که آنها را با این مقوله آشنا کنند و جلوههای خوب و وقت گذرانی با طبیعت را به آنها بیاموزند، آنها محکمتر و قویتر بار خواهند آمد.
وی در پایان توصیه کرد: خانوادهها باید برای گذراندن اوقات فراغت زمانی را برای حضور در طبیعت در نظر بگیرند، زیرا این نگرش باعث میشود از دغدغههای آنها کاسته شود.